Köp & Leveransvillkor

Home By Sweden AB 556936-3004 ingår endast avtal med myndig person (18 år).

Är man under 18 år krävs målsmans tillstånd. 

Avtalet ingås när du har godkänt din beställning. Därefter skickar vi en orderbekräftelse via e-post.

I priserna ingår 25% moms.

Vi reserverar oss för eventuella prisfel.

Beräknad leveranstid

1-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning.

Leverans

Home By Sweden skickar alla paket med DHL. Din order inom Sverige har alltid gratis frakt! Leveransen sker till ett paketombud nära dig. Du har även möjlighet att kostnadsfritt hämta varorna i butiken.


Ej utlösta paket debiteras en avgift om 200 kr för att täcka våra frakt- och hanteringskostnader. Om du ångrar ditt köp efter att det har skickats från oss måste du hämta ut paketet från postombudet och returnera det.

Transportskador.

Om varan är skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är det vi som är ansvariga. Anmäl det till support@homebysweden.se Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.


Vid eventuell retur till oss är det du som kund som är ansvarig för godset.

Försening.

Vid eventuella leveransförseningar har du som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad. Vi kontaktar dig som kund vid eventuella förseningar. Vi gör alltid vad vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden, för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat, om vi till exempel väntar på leverans från leverantören.

Ångerrätt, byte & reklamation

Ångerrätt & byte.

Du har full ånger- och bytesrätt inom 30 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick med alla lappar och etiketter.

Byten.

Vid eventuellt utnyttjande av returrätt betalar du fraktkostnaden. Ett normalt paket kostar ca 90 kr att returnera beroende på vikt/volym och vilken aktör du skickar försändelsen med. Retur skickas till vår företagsadress och adressen finner du på sidan om oss.


Tänk på att du ansvarar för att varorna kommer fram hela till oss. Packa därför gärna varorna noggrant så att de inte skadas och gärna med en spårbar försändelse, t.ex. paket eller rekommenderat brev. Vid retur av paket från utlandet är det viktigt att märka paketet med RETUR för att undvika extra kostnader. Ångerrätt gäller inte för måttanpassade produkter enligt dina instruktioner.

Öppet köp.

Du kan returnera dina varor till Home By Sweden inom 14 dagar och få pengarna tillbaka om du ångrat dig. Kontakta kundtjänst för hur du går tillväga.

Vid eventuellt utnyttjande av öppet köp betalar du fraktkostnaden.

Reklamation/Fel.

Home by Sweden erbjuder 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel som fanns i produkten vid leverans. Dessa fabrikationsfel ska fastställas av Home By Sweden och ansvarig leverantör, varpå du som kund får en fri reparation, alternativt en ny produkt, samt ersätts för eventuella fraktkostnader.


Vid ett reklamationsärende skall du kontakta vår kundtjänst som hjälper dig vidare med förandet. Du kommer då att bli ombedd att skicka bildbevis via mail på felaktigheten och att den defekten varan/felet tydligt framgår. Vid beviljad reklamation skickar vi en returfraktsedel ut till dig.


Kontakt vid reklamation:Home By Sweden
Telefon: 0457-628160
Mail: support@homebysweden.se

Betalsätt

Alla varor förblir Home By Sweden’s egendom tills dess full betalning kommit bolaget tillhanda. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Home By Sweden förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Betalningssätt

Du kan välja mellan följande betalningssätt:

  1. 1. Direktbetalning via Internetbank.
  2. 2. Faktura via Klarna med 14 dagar som betalningsvillkor.
  3. 3. Kortbetalning med VISA, MasterCard eller American Express.

1. Direktbetalning

Direktbetalning innebär att du har möjlighet att förskottsbetala din order om du är ansluten till Internetbanken hos Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken.
 När du väljer betalsätt Direktbetalning slussas du vidare till din Internetbank där du får logga in på vanligt sätt. Pengarna dras sedan direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

2. Faktura

Vi erbjuder fakturering i samarbete med Klarna online. Fakturan skickas via den mejladress du uppgett. Pappersfaktura går att välja till mot en avgift. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan från det att varan skickats.
 Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress, vid köp över 2.000 kr görs sedvanlig kreditprövning.
 Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta enligt nu gällande referensränta med tillägg av 24,00%.

3. Kortbetalning

Vi accepterar betalning med VISA och Mastercard. Om du väljer kortbetalning länkas du över till betalningssidan efter det att du har bekräftat din order i kassan. Ange kortnummer, kortets giltighetstid och kortets CVC-kod. CVC-koden är de tre sista siffrorna i namnteckningsfältet på kortets baksida.
 Vi använder oss av 3D Secure som är en säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet.
 Överföringen sker med säker SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter. Observera att beställningens totalbelopp kommer att dras direkt på ditt kort i samband med att du godkänner transaktionen även om din beställning inte kan levereras omgående.

Person uppgifts lagen.

PUL

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot dig. Home BySweden skyddar dina personuppgifter enligt PUL. Du har alltid rätt att se dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Om de är felaktiga eller ofullständiga har du rätt att få uppgifterna rättade eller raderade. Betalnings och personuppgifter sker genom säkra sidor på nätet.

Reservation & Force majeure.

Reservation.

Home By Sweden reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet. Home By Sweden reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi gör allt vad vi kan för att få så bra bilder och beskrivningar som det bara går. Home By Sweden förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force majeure.

Home By Sweden är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.