Köp & Leveransvillkor

Home By Sweden AB 556936-3004 ingår endast avtal med myndig person (18 år).

Är man under 18 år krävs målsmans tillstånd. 

Avtalet ingås när du har godkänt din beställning. Därefter skickar vi en orderbekräftelse via e-post.

I priserna ingår 25% moms.

Vi reserverar oss för eventuella prisfel.

Prisjusteringar kan även ske när som helst utan föravisering.

Beräknad leveranstid

1-5 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning. Vid högt tryck reserverar vi oss för eventuell leveransförsening.

Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar och återkommer till dig så snart vi mottagit information angående detta från leverantören.

Leverans

Home By Sweden skickar alla paket med PostNord eller DHL. Din order inom Sverige har alltid gratis över 399kr, annars en fast avgift på 29kr. Leveransen sker till ett paketombud nära dig. Du har även möjlighet att kostnadsfritt hämta varorna i butiken.


Ej utlösta paket debiteras en avgift om 200 kr för att täcka våra frakt- och hanteringskostnader. Om du ångrar ditt köp efter att det har skickats från oss måste du hämta ut paketet från postombudet och returnera det.

Transportskador.

Om varan är skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig är det vi som är ansvariga. Anmäl det till support@homebysweden.se Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.


Vid eventuell retur till oss är det du som kund som är ansvarig för godset.

Försening.

Vid eventuella leveransförseningar har du som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad. Vi kontaktar dig som kund vid eventuella förseningar. Vi gör alltid vad vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden, för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat, om vi till exempel väntar på leverans från leverantören.

Ångerrätt, byte & reklamation

Ångerrätt

När du handlar på Home By Sweden har du full ånger- och bytesrätt inom 30 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att varan inte är använd och att den returneras i oskadat skick med alla lappar och etiketter i sin originalförpackning. Om en vara har förseglats får Du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen. Ångerfristen börjar löpa den dagen du har tagit emot varan.


Observera att det räcker med att du meddelar oss att du vill utnyttja din ångerrätt inom 30 dagar, du behöver alltså inte ha skickat tillbaka varan inom 30 dagar till oss under denna tid för att ångerrätten skall vara giltig. Ångerrätten gäller inte vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig enligt dina specifika önskemål.


Observera att ångerrätten inte gäller för företagskunder.

Retur & Byte

Vid eventuella byten eller returer var vänlig och kontakta oss på support@homebysweden.se, så hjälper vi er med en returfraktsedel och returnota.


Varan ska förpackas ordentligt i den ursprungliga produktförpackningen. Tänk på att du ansvarar för att varorna kommer fram hela till oss. Packa därför varan noggrant så att de inte skadas. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfraktkostnaden.

Returkostnaden ligger på 90 kr oavsett paketets vikt och storlek.

Vi förbehåller oss rätten att vid en eventuell retur av vara att göra ett värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset.


Home By Sweden löser ej ut paket mot postförskott eller hämtar ut paket hos ombud, paketet ska alltid skickas direkt till vår företagsadress. Var därför noga med att kontrollera med fraktbolaget du valt vilken typ av frakt du avser köpa, om du ej väljer att använda dig av returfraktsedel via Home By Sweden. Spara alltid ditt inlämningskvitto tills vi registrerat och hanterat klart returen samt meddelat dig om att vi behandlat din retur.


Önskar du byta din vara lägger du själv en ny order på den vara/de varor du önskar byta till och kryssar i rutan för byte på returnotan. Så fort vi har mottagit och hanterat din retur skickar vi en bekräftelse till dig via mail, och du får din eventuella återbetalning kort därefter.


Returer skickas till:
Home By Sweden AB
Handelsvägen 12B
343 33 Älmhult

Öppet köp.

Du kan returnera dina varor till Home By Sweden inom 30 dagar och få pengarna tillbaka om du ångrat dig. Kontakta vår kundtjänst för information om hur du går tillväga.


Vid eventuellt utnyttjande av öppet köp betalar du du som kund fraktkostnaden.


Handläggningstid för returer och reklamationer är upp till 30 dagar från den dag vi mottagit returen/reklamationen.

Reklamation/Fel.

Home by Sweden erbjuder 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel som fanns i produkten vid leverans. Dessa fabrikationsfel ska fastställas av Home By Sweden och ansvarig leverantör, varpå du som kund får en fri reparation, alternativt en ny produkt, samt ersätts för eventuella fraktkostnader.


Vid ett reklamationsärende skall du kontakta vår kundtjänst som hjälper dig vidare med förandet. Du kommer då att bli ombedd att skicka bildbevis via mail på felaktigheten och att den defekten varan/felet tydligt framgår. Vid beviljad reklamation skickar vi en returfraktsedel ut till dig.


Kontakt vid reklamation:Home By Sweden
Telefon: 0457-628160
Mail: support@homebysweden.se

Betalsätt

Alla varor förblir Home By Sweden’s egendom tills dess full betalning kommit bolaget tillhanda. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Home By Sweden förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Betalningssätt

Du kan välja mellan följande betalningssätt:

  1. 1. Direktbetalning via Internetbank.
  2. 2. Faktura via Klarna med 14 dagar som betalningsvillkor.
  3. 3. Kortbetalning med VISA, MasterCard eller American Express.

1. Direktbetalning

Direktbetalning innebär att du har möjlighet att förskottsbetala din order om du är ansluten till Internetbanken hos Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken.
 När du väljer betalsätt Direktbetalning slussas du vidare till din Internetbank där du får logga in på vanligt sätt. Pengarna dras sedan direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

2. Faktura

Vi erbjuder fakturering i samarbete med Klarna online. Fakturan skickas via den mejladress du uppgett. Pappersfaktura går att välja till mot en avgift. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan från det att varan skickats.
 Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress, vid köp över 2.000 kr görs sedvanlig kreditprövning.
 Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta enligt nu gällande referensränta med tillägg av 24,00%.

3. Kortbetalning

Vi accepterar betalning med VISA och Mastercard. Om du väljer kortbetalning länkas du över till betalningssidan efter det att du har bekräftat din order i kassan. Ange kortnummer, kortets giltighetstid och kortets CVC-kod. CVC-koden är de tre sista siffrorna i namnteckningsfältet på kortets baksida.
 Vi använder oss av 3D Secure som är en säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet.
 Överföringen sker med säker SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter. Observera att beställningens totalbelopp kommer att dras direkt på ditt kort i samband med att du godkänner transaktionen även om din beställning inte kan levereras omgående.

Reservation & Force majeure.

Reservation.

Home By Sweden reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet. Home By Sweden reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi gör allt vad vi kan för att få så bra bilder och beskrivningar som det bara går. Home By Sweden förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force majeure.

Home By Sweden är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.