Integritetspolicy


Ditt besök


Ditt besök på denna webbplats står under nedanstående villkor. Observera att dessa villkor kan komma att ändras. Du bör därför läsa igenom villkoren med jämna mellanrum. Datum för den senaste ändringen hittar du längst ner på denna sida.


Vi på Home By Sweden tycker det är viktigt att du har förtroende för oss. Vårt främsta mål när du besöker eller handlar på vår webbplats är att du ska känna dig trygg och säker. Därför har vi tagit fram denna integritetspolicy som beskriver hur vi går tillväga för att samla in information om dig, hur vi skyddar denna information och hur vi använder den. Om du har frågor kring vår integritetspolicy är du välkommen att kontakta vår kundservice.


Mina sidor


Tjänsten 'Mina sidor' ger dig tillgång till våra personifierade tjänster som t ex. din orderhistorik, leveransstatus, minneslista etc. När du registrerat dig på 'Mina sidor' är det av största vikt att du inte lämnar ut dina inloggningsuppgifter till någon obehörig. Tänk på att du är personligt ansvarig för det som beställs via tjänsten. Lämna därför aldrig datorn utan att först logga ut från 'Mina sidor'.


Personuppgifter


De personuppgifter vi lagrar hanteras konfidentiellt och i enlighet med svensk lagstiftning, inklusive personuppgiftslagen (1998:204) (PUL), som finns för att skydda privatpersoners identitet. Mer information om PUL hittar du hos Konsumentverket.


Med personuppgift menar vi varje information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person som är i livet.


När du registrerar dig som kund på webbplatsen, beställer varor ur vårt sortiment, beställer en katalog, deltar i kampanjer eller tävlingar eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post, lagras de uppgifter du registrerar, såsom födelsedatum, namn, adressuppgifter, telefonnummer, e-postadress och dina samtycken.


Home By Swedens kundregister med personuppgifter, inhämtade från webbplatsen eller på annat sätt, är klassade som konfidentiella och hanteras därefter. Dina personuppgifter vidarebefordras aldrig utan sekretessavtal. 


Dina personuppgifter behandlas med modern informationsteknik och via säkra informationskanaler. Den information som du registrerar hos oss, t ex kontaktuppgifter och övriga personuppgifter, kommer inte användas på annat sätt än för att ge dig tillgång till information, erbjudanden och tjänster från företag inom Home By Sweden eller från tredje part godkänd av Home By Sweden.


För att ändra dina uppgifter, kontakta Home By Sweden


Vi samlar in och lagrar dina personuppgifter för att på bästa sätt kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund, som att t ex hantera beställningar, returer, leveranser etc., men även för att låta dig ta del av våra erbjudanden och kampanjer via våra marknadsföringskanaler, som t ex katalogutskick, telemarketing, digitala nyhetsbrev etc.


Personuppgifterna kan komma att lämnas ut till andra företag eller samarbetspartners godkända av Home By Sweden för nödvändig behandling på uppdrag, som t ex i samband med orderhantering, betalningar och leverans.


Som kund till Home by Sweden kan du när som helst återkalla lämnat samtycke.


Du kan när som helst be oss ändra eller ta bort din personliga information eller begära att dina personuppgifter inte används för ändamål som rör direkt marknadsföring. Detta gör du genom att kontakta vår kundtjänst. 


Vill du inte längre att vi skickar nyhetsbrev eller information till dig via e-post, kan du enkelt avbeställa denna information genom att klicka på motsvarande länk direkt i nyhetsbrevet. Vi kommer endast att skicka e-postmeddelanden och textmeddelanden till dig om du uttryckligen gett ditt samtycke till detta.


Du har rätt att kostnadsfritt ta del av de uppgifter vi lagrat om dig en gång per år genom att göra en ansökan. En ansökan görs skriftligen per brev och ska vara undertecknad av dig själv.


Du kan utöva dina rättigheter genom att kontakta oss .


Cookies


I ärenden som rör denna integritetspolicy kan du kontakta oss på: Support@homebysweden.se används s.k. cookies. En cookie är en liten textfil som skickas från vår server till din webbläsare. Cookien kan inte identifiera dig personligen utan endast den webbläsare som är installerad på din dator och som du använder när du besöker vår webbplats.


Cookies möjliggör att vi automatiskt kan samla in och spara de data som krävs för att underlätta beställningshanteringen och för att utveckla vår webbshop. Huvudsyftet med denna automatiskt insamlade data är att du som kund ska få den bästa upplevelsen när du besöker homebysweden.se (läs mer om automatiskt hämtad information under Cookies nedan). Sådana uppgifter omfattar:

  • Klickordning
  • HTTP Protokoll
  • Sökord


Automatiskt insamlade uppgifter omfattar aldrig några uppgifter om eller kopplingar till personnummer, namn, adress eller annan personlig information.


Vi använder oss av cookies för att underlätta för dig när du handlar i vår webbshop. Man skiljer på två olika sorters cookies, s.k. sessioncookies och s.k. permanenta cookies. På HomeBySweden.se används båda typer av cookies.


En sessioncookie lagras inte på din dator utan försvinner när du stänger webbläsaren. Vi använder sessioncookies för att säkerställa att webbsidorna fungerar som de ska under ditt besök på vår webbplats. Sessioncookies gör det exempelvis möjligt att spara artiklar du lagt i din varukorg eller ordersedel så att du inte förlorar informationen varje gång du byter webbsida.


Vi använder också cookies för att se hur våra kunder kommer till vår webbshop. Denna typ av cookies ger enbart sådan information som gör det möjligt för oss att fastställa om kunden kommit till sidan via särskilda länkar, nyhetsbrev eller annan marknadsföring. Informationen sparas i regel max 30 dagar och används för att vi ska kunna sammanställa statistik om olika marknadsföringsstrategier. Denna typ av cookies lagrar aldrig personliga uppgifter om våra kunder.


Enligt avtal har externa leverantörer tillgång till vissa delar av vår webbplats för insamling av data som rör marknadsföringsåtgärder. De samlar bland annat in information om antal visningar per sida, statistik och besökta annonser. Leverantörerna använder i viss utsträckning cookies, så kallade web beacons och liknande verktyg för att sammanställa anonym statistik över webbsidans besöksantal. Under inga omständigheter överförs personliga kunduppgifter till dessa externa leverantörer.